Avoinna: Ajanvarauksella

huolto@iheal.fi      040 1751 551

Opastus Lippulaivasta meille täällä ja metrosta täällä.
Huollot toistaiseksi vain ajanvarauksella. 0401751551

Samsung A51

Tule ja korjaamme puhelimesi alle tunnissa! Katso sijaintimme tästä.

Näytön vaihto 109€
Näytön vaihto 139€ (Alkuperäinen)
Panssarilasi & asennus 20€

Akun vaihto 69€

Takalasin vaihto 69€
Latausportin vaihto 69€

Ohjelmistopäivitys, nollaus, tietojen siirto, todistus vakuutusyhtiölle 50€

Muut toimenpiteet: Pyydä hinta-arvio

(Hinnat sisältävät huoltotyön, tarvittavat varaosat, 12/24 kk takuun ja arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.)

Samsung A51 Huolto

Hyvää Samsung A51:ssä

Erinomainen näyttö. Galaxy A51:n 6,5-tuuman AMOLED-näyttö on loistava, hintaluokkansa parhaimmistoa. Katselukulmat ovat laajat, värintoisto tasokasta ja tarkkuus kohdallaan. Näyttö saa puhelimen paikoitellen tuntumaan jopa hintaansa arvokkaammalta.Perushyvä kamera mainioilla muotokuvilla. Neljine takakameroineen Samsung A51 tarjoaa yksinkertaisen valokuvauskokemuksen, ja parhaimmillaan myös kelpo kuvia. Takakameran muotokuvatila ansaitsee erityiskehut – se toimii erittäin hyvin, ja etenkin taustan sumennus onnistuu loistavasti. Myös ultralaajakulmakamera on hyvä.Oiva laatutuntuma. Samsung A51 on muovirakenteinen, mutta puhelimen viimeistely on huippuluokkaa. Laite on erittäin siro, laadukas ja tyylikäs sekä mukava pidellä keveytensä ansiosta. Hintaluokassaan Samsung A51 erottuu ulkoisesti edukseen.

Huonoa Samsung A51:ssä

Tehojen puute. Samsung A51:n Exynos 9611 -järjestelmäpiiri on vain hienoinen kohennus edeltäjämalliin nähden. Noin 350 euron hintaluokassa on saatavilla huomattavasti tehokkaampiakin vaihtoehtoja, mikä etenkin mobiilipelaajien kannattaa ottaa huomioon.Kameran yksipuolisuus. Kamera on hyvä suotuisissa olosuhteissa, mutta heti hämärän laskiessa myös kuvanlaatu putoaa nopeasti. Videokuvausta harrastavan on hyvä huomioida, että 4K-kuvaus ei tue minkäänlaista kuvanvakautusta, ja 1080p-tarkkuuskin on saatavilla vain 30 ruudun sekuntitahdilla.Vain keskinkertainen akku. Akunkesto oli Samsung A50:n valttikortteja, mutta Samsung A51:llä on tarina on hieman toinen. Akku on perushyvä ja riittää kepeästi yhden päivän, mutta kahden vuorokauden käyttöaika tuntuu nyt jäävän haaveeksi. Pikalatausta tuetaan 15 watin teholla, mutta täysi lataus vie yli kaksi tuntia. Puolen tunnin latauksella virtaa saa noin 35 prosenttia, mikä ei ole vuonna 2020 erityisen hyvä suoritus.

Laadukas keskihintainen älypuhelin

Näyttöpaneelit ovat Samsung-puhelinten tuttuja vahvuuksia, eikä Samsung A51 ole poikkeus.

Samsung  A51 jatkaa maailman suurimman älypuhelinvalmistajan hyväksi todetulla linjalla pelkistettyine tyyleineen ja pyöristettyine kulmineen. Galaxy A51 on silmää miellyttävä laite ja etenkin valkoisena arvokkaan tuntuinen. Katse kiinnittyy ensimmäisenä melko kookkaaseen takakamerakomponenttiin, johon älypuhelimen neljä kameraa on LED-kuvausvalon ohella aseteltu L-kirjaimen muotoon.

Näyttö on Infinity-O Super AMOLED -luokkaa, mikä tarkoittaa, että etukameralle on siinä varattu oma, melko huomaamaton reikänsä. Galaxy A50:een verrattuna näyttö on hieman kookkaampi ja, kuten odottaa sopii, erinomainen hintaluokkaan suhteutettuna. Värintoisto miellyttää silmää, enimmäiskirkkaus etenkin automaattiasetuksilla on todella korkea ja katselukulmien laajuus takaa, että tarvittaessa kaverikin näkee 6,5-tuumaisen 20:9-kuvasuhteen näytön tapahtumat tarkasti. Näyttö on Galaxy A51:n suurimpia vahvuuksia.

Näyttö on toteutettu AMOLED-teknologialla, mikä mahdollistaa esimerkiksi vilkaisunäyttötoiminnon. LED-ilmoitusvaloa ei ole, mutta vilkaisunäyttö paikkaa sen tarvetta kiitettävästi – näytölle saa näkymään vaikkapa sähköpostiviestin tai tekstarin perussisällön, sään ja monia muita tietoja itse mukautettuina.

Alhaalla on kaiutin, USB-C-liitäntä ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet ovat oikealla reunalla. Vasen reuna on tyhjä, erillistä Bixby-näppäintä ei ole.

Myös sormenjälkilukija on nykymuotia seuraten upotettu näyttöön. Lukijan toiminta on varmalla tasolla, mutta kaikkein vikkelin se ei ole. Lukituksen avaaminen vaatii näytön herättämisen joko virtapainikkeella tai puhelinta nostamalla, ja kaikkiaan puhelin on käytettävissä noin sekunnissa. Myös kasvojentunnistus on valittavissa lukitusmenetelmäksi.

Samsung Galaxy A51:ssä on USB-C-liitännän lisäksi erillinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja yksi kaiutin puhelimen alalaidassa. Erinomaisen näytön kaveriksi toivoisi kunnon kaiutinta, mutta ikävä kyllä Galaxy A51:n tuottama äänenlaatu ei ole parasta mahdollista, ja korkeilla äänenvoimakkuuksilla särinääkin ilmenee.

Samsung Galaxy A51 on varustettu Samsungin Exynos 9611 -järjestelmäpiirillä. Piiri on keskiluokan keskiluokkaa, eikä sen tehokkuus ole aivan kaikkien samassa hintaluokassa esiintyvien piirien tasolla. Peruskäyttö on Galaxy A51:llä sujuvaa, mutta raskaammat mobiilipelit kannattaa suosiolla jättää väliin – ne tökkivät huomattavasti ja saavat laitteen myös lämpenemään jopa epämiellyttävästi.

Suoratoistopalvelut, sosiaalinen media ja parin pikaviestisovelluksen moniajo onnistuvat kuitenkin Galaxy A51:llä ongelmitta, mutta mobiilipelaajalle suorituskykyä saisi olla enemmän. Suomessa Galaxy A51 on varustettu 4 gigatavun RAM-käyttömuistilla, mikä on kuitenkin riittävä määrä järjestelmäpiiriin suhteutettuna. Tallennusmuistia on saatavilla 128 gigatavua, ja microSD-kortilla tilaa saa enintään 512 gigatavua lisää. Puhelimessa on muistikortin lisäksi tilaa myös kahdelle SIM-kortille samanaikaisesti.

Kuvakaappauksia One UI 2 -käyttöliittymästä. Vasemmalla näppärä Reunanäyttö-toiminto.

Samsung Galaxy A51 on varustettu Android 10 -ohjelmistoon pohjautuvalla One UI 2 -käyttöliittymällä. One UI 2 on helppokäyttöisenä ja nopeana käyttöliittymänä monen mieleen, mutta vakio-Androidia ihannoiville se ei sovi. One UI:ssa on oletuksena erillinen sovellusvalikko, pirteät, pelkistetyt kuvakkeet sekä ilahduttava määrä teemoja ja muita mukautusmahdollisuuksia.

One UI 2 -päivitys toi mukanaan muun muassa mukautettavan eleohjauksen, digitaalisen hyvinvoinnin edistämistoimintoja ja koko järjestelmän kattavan tumman tilan. Näpsäkkä ominaisuus on Reunanäyttö – näytön laidasta esiin vedettävä pikavalikko vaikkapa omille suosikkisovelluksille. Reunanäyttöä voi asetuksista mukauttaa oman mielen mukaan, ja halutessaan sen voi myös piilottaa kokonaan.

Samsung Galaxy A51:ssä on 4 000 milliampeeritunnin akku. Kapasiteetti on sama kuin edeltäjämallissa, mutta syystä tai toisesta, ei akunkesto tunnu yltävän erityisen hyvälle tasolle. Ei käyttöaika varsinaisesti huonokaan ole, yksi lataus riittää kevyesti vuorokaudeksi, mutta keskihintaluokassa monet kilpailijat pystyvät jo parempaan.

Lataus hoituu mukana toimitettavalla laturilla 15 watin teholla. Puolen tunnin lataus tarjoaa varausta noin 35 prosenttia, ja tyhjä akku täyttyy reilussa kahdessa tunnissa. Samsung Galaxy A51:llä akku ei edeltäjämallin tavoin ole kilpailijoista erottava vahvuus.

Perushyvä kamera ajaa asiansa

Takana on neljä kameraa ja LED-kuvausvalo.

Kamera on osa-alue, jolla Galaxy A51 on edeltäjämalliin verrattuna ottanut teknisesti suurimman loikkauksen eteenpäin. Takana kameroita on nyt enemmän, etukamera on 32-megapikselinen, ja paperilla kokoonpano näyttää 350 euron puhelimelle vakuuttavalta. Takakameroita Galaxy A51:ssä on neljä:

48 megapikselin pääkamera f/2,0-aukolla12 megapikselin 123 asteen ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla5 megapikselin makrokamera f/2,4-aukolla5 megapikselin syvyyskamera f/2,2-aukolla

Teknisesti lupaavasta kamerakokoonpanosta huolimatta Galaxy A51:n kuvat ja videot ovat kokonaisuutena vain perushyvällä tasolla. Pääkamera ottaa hyvissä olosuhteissa oiviakin otoksia, joissa tarkkuus on kohdallaan ja värit kirkkaat sekä luonnolliset. Pienet yksityiskohdat, vaikkapa nyt ruohonkorret, sulautuvat kuitenkin helposti yhteen, jolloin kuvista tulee toisinaan melko pehmeitä. Tarkentaminen eri paikkaan korjaa onneksi tilannetta.

Oletuksena pääkamera ottaa 12 megapikselin valokuvia neljä pikseliä yhdeksi yhdistämällä. Algoritmi poistaa aggressiivisesti kuvista kaiken kohinan, mikä osaltaan aiheuttanee myös ajoittaiseen yksityiskohtien sumeutumiseen. Myös täydellä 48 megapikselin tarkkuudella kuvaaminen on mahdollista, jolloin yksityiskohdat näyttävät hieman paremmilta.

Galaxy A51:n 12 megapikselin ultralaajakulma 123 asteen kuvakulmallaan on kamerakokoonpanon iloisin yllätys. Kehitystä viime vuoteen on tapahtunut selvästi, ja automaattitarkenteinen ultralaajakulmakamera on tämän hintaluokan huippua. Värit ovat luonnolliset, mittasuhteet kohdillaan ja tarkkuus hyvällä tasolla.

Toinen Galaxy A51:n vahvuus on muotokuvaaminen takakameralla. Taustan sumennus toimii erinomaisesti, tarkennus kasvoihin hienosti ja muotokuvista saa helposti oikein näpsäköitä. Etukameralla kohteen ja taustan rajat ovat hieman epäselvemmät, mutta myös etukameran muotokuvatila on pätevä. Galaxy A51:n 32 megapikselin etukamera on muutenkin hyvällä tasolla hintaluokkaan nähden.

Hämärässä kuvista tulee helposti hieman nuhruisia.

Vaikka Galaxy A51 onkin perushyvä kamerapuhelin suotuisissa olosuhteissa, on hämärässä ja etenkin pimeässä tarina toinen. Kuvista tulee auringon laskettua huomattavan pehmeitä yksityiskohtien sumentuessa ja värienkin haaletessa. Sama koskee sekä pää- että ultralaajakulmakameraa. Erillinen yötila, jolla pääkamera muuten tuottaa 8 megapikselin valokuvia, korjaa tilannetta pelastaen joitakin yksityiskohtia, mutta värimaailma on edelleen hyvin hailakka. Hämäräkuvaus ei ole Galaxy A51:n ominta alaa.

Makrokamera on laadukas.

Galaxy A51:ssä on myös 5 megapikselin makrokamera, joka tuottaa hienoja lähiotoksia. Kamerassa on kiinteä tarkennus, joten oikean etäisyyden löytäminen on hankalaa, mutta onnistuessaan kuvat ovat mallikkaita.

Neljäs kamera on mukana yksinomaan etäisyyksiä arvioimassa, joten esimrkiksi telekameraa ei Galaxy A51:ssä ole. Noin 350 euron hintaisissa älypuhelimissa kehittynyt optinen zoom on toki harvinaisuus muutenkin, joten kyseessä ei ole suuri heikkous verrattuna useimpiin kilpaileviin vaihtoehtoihin.

Kamera on helppokäyttöinen, mutta kuvaustilojen osalta melko pelkistetty.

Galaxy A51:n kameran käyttöliittymä on tuttu kaikille viime vuosina Samsungin älypuhelimiin tutustuneille. Kuvaustilojen ja kameroiden välillä vaihteleminen käy kätevästi pyyhkäisyelein, kuvaustiloja on muutamia ja asetusten muokkaaminen helppoa. Galaxy A51:llä manuaalitila ei ole kovinkaan monipuolinen, sillä vain valkotasapaino, valotus ja ISO-arvot ovat käyttäjän muokattavissa.

Videokuvaus on Galaxy A51:llä mahdollista 4K-tarkkuudella 30 ruudun sekuntitahtiin. Kuvanvakautus on saatavilla vain 1080p-tarkkuudella (30 fps), ja 60 ruudun taajuuteen puhelin pystyy vain 720p-tarkkuudella. Myös etukamera kykenee 4K-videokuvaukseen (30 fps).

Kokonaisuutena Galaxy A51:n kamera on perushyvä paketti 350 euron hintaluokassa. Päivänvalossa kamera tuottaa hyvää jälkeä, mutta hämärässä kuvanlaatu laskee todella nopeasti. Kameran käyttö on kuitenkin helppoa ja sujuvaa, kuten muissakin Galaxy-älypuhelimissa.

Yhteenveto: Galaxy A51 ei täysin lunasta suosikkipuhelimen seuraajalle asetettuja odotuksia

Samsung A51 on kevyt pidellä.

Samsung Galaxy A50 menestyi erinomaisesti nousten myös Suomessa kuluttajien suosikiksi. Samsung A51 pyrkii jatkamaan samalla linjalla vahvuuksinaan erinomainen näyttö, siro sekä laadukas rakenne ja ajantasainen, kattava One UI 2 -ohjelmisto. Akunkesto on perushyvällä tasolla, ja myös kamera tuottaa parhaimmillaan kelpo otoksia.

Hinta-laatusuhteeltaan Samsung A51 ei kuitenkaan ole itsestäänselvä valinta, ja moni valmistaja tarjoaa – kenties yhtä hyvää näyttöä lukuun ottamatta – samat vahvuudet halvemmalla. Esimerkiksi noin 299 euron Xiaomi Mi 9T paremmalla suorituskyvyllä, monipuolisemmalla kamerakokoonpanolla ja esiin nousevalla etukameralla on vahva haastaja. Samsungin omasta tarjonnasta haasteen heittävät hieman tyyriimpi ja suurempi noin 440 euron Galaxy A71 sekä pian myyntiin tuleva 299 euron pienikokoinen Galaxy A41.

Samsung Galaxy A51:stä julkaistaan kesäkuussa myös 5G-verkkoja tukeva versio 479 euron suositushinnalla.

Samsung on maailman suurin älypuhelinvalmistaja, jolla on vankka kannattajakuntansa myös Suomessa. Samsung A51 ei kenties ole hinta-laatusuhteeltaan paras älypuhelin, mutta sen käyttäminen on silti useimmilta osin mukavaa.

(Lähde: www.mobiili.fi)

Ota yhteyttä

    Vastaamme vuorokauden sisään