Samsung on tänään julkistanut uuden Galaxy A21s-älypuhelimen edulliseen hintaluokkaan. Puhelin sijoittuu aiemmin tänä vuonna päivitettyjen A-sarjalaisten alapuolelle. Samsung julkaisi huhtikuussa Galaxy A21:n, A11:n ja A01:n jo Yhdysvaltain markkinoille, mutta Euroopassa kyseisiä puhelimia ei ole nähty, joten nyt julkaistu A21:n yläpuolelle sijoittuva A21s saapuukin Euroopassa malliston edullisimpaan päähän.

Aiemmin julkaistua A41:tä suurempikokoinen Samsung A21s on varustettu 6,5” HD+ TFT-näytöllä, jonka resoluutio on siis 720 x 1600 ja kuvasuhde nykyisin yleistynyt 20:9. Puhelimen sisällä sykkii Samsungin uusi Exynos 850 -järjestelmäpiiri, joka on varustettu kahdeksalla 2 GHz:n kellotaajuudella toimivalla ytimellä. Tarkempia tietoja uudesta järjestelmäpiiristä Samsung ei ole vielä julkaissut. Järjestelmäpiirin parina on 3 gigatavua RAM-muistia ja 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Puhelimesta löytyy myös MicroSD-korttipaikka, joka tukee maksimissaan 512 gigatavun kortteja. Nämä ominaisuudet ovatkin hyvin vastaavia aiemmin julkaistun A21:n kanssa.

Samsung A21s:n perusmallista erottavia tekijöitä ovat puhelimen akun koko ja kamerajärjestelmä. Akku on päivitetty myös A31-mallista löytyvään peräti 5000 mAh:n kokoon. Akku tukee myös 15 watin pikalatausta. Kamerajärjestelmän osalta puhelimen pääkamera on saanut osalleen päivityksen Yhdysvalloissa julkaistuun A21:een nähden ja resoluutio onkin kasvatettu 16:sta 48 megapikseliin. Muiden kameroiden osalta kamerajärjestelmä on pysynyt vastaavana ja takaa löytyykin siis pääkameran lisäksi 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, 2 megapikselin syvyyskamera ja 2 megapikselin makrokamera. Myös etukamera on pysynyt 13 megapikselissä ja Samsungin muidenkin tuoreiden A-sarjalaisten tapaan se on sijoitettu näytön vasemmasta yläkulmasta löytyvään reikään.