Avoinna: Ma-Pe 11-18,                           La-Su Ajanvarauksella

  huolto@iheal.fi      040 1751 551

Opastus  Lippulaivasta meille täällä ja metrosta täällä.

iPhone 11

Tule ja korjaamme puhelimesi alle tunnissa! Katso sijaintimme tästä.

Näytön vaihto 149€
(Alkuperäinen näyttö)

Panssarilasi & asennus 20€

Akun vaihto 69€

Etukameran vaihto 89€
(Face ID lakkaa toimimasta)

Takakameran vaihto 129€

Latausportti/Mikrofoni 109€

Ohjelmistopäivitys, nollaus, tietojen siirto, todistus vakuutusyhtiölle 50€

Muut toimenpiteet: Pyydä hinta-arvio

(Hinnat sisältävät huoltotyön, tarvittavat varaosat,     2 vuoden takuun (akut 12kk) ja arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.)

iPhone 11 huolto

Kärkitason kamerat. iPhone 11 sisältää pääkameran lisäksi ultralaajakulmakameran. Kameroiden kuvanlaatu on erittäin hyvällä tasolla, ja uusi yötila parantaa merkittävästi suoritusta vähäisen valon kuvissa.
Suorituskyky. iPhonet ovat tunnettuja markkinoiden kärkeä edustavasta suorituskyvystään, eivätkä uudet 11 -mallit ole tässä suhteessa poikkeus. Suorituskyky niin peruskäytössä kuin pelaamisessa on huippuluokkaa, eikä testiperiodin aikana koettu oikeastaan minkäänlaista ylimääräistä hidastelua.
Face ID, joka on myös aiempaa parempi. Kun on tottunut käyttämään kasvojentunnistusta lukituksen avaustapana, tuntuvat kaikki sormenjälkilukijat – niin näytönalaiset kuin perinteisetkin – hankalilta ja vanhanaikaisilta. 11 -puhelimissa Face ID toimii vielä entistäkin paremmin. Uusi iOS 13 -ohjelmisto nopeutti Face ID:tä edeltäjissäkin, minkä lisäksi uusissa 11 -malleissa tunnistus käy vieläkin nopeammin. Lisäksi Face ID toimii nyt entistä suuremmasta kulmasta, mikä helpottaa käyttöä pidettäessä puhelinta pöydällä.
Hyvä akunkesto.11:ssä on hyvä akunkesto, joka ei kuitenkaan aivan yllä 11 Pro -mallien tasolle. Silti iPhone 11:ssäkin akku riittää 7-8 tuntiin näyttö päällä, vaikka käytössä on lähes täysi näytön kirkkaus ilman automaattisäätöä. Hidas laturi myyntipakkauksessa. 11:n mukana Apple toimittaa edelleen vanhan tutun 5 watin laturin, joka nykypäivän mittapuulla on auttamattoman tehoton. Uusien Pro-mallien mukana tulee sentään jo pikalataukseen sopiva 18 watin laturi.11:n myyntipakkauksen laturilla puhelimen lataaminen on erittäin hidasta.
Tutut puutteet. Uusistakin iPhoneista puuttuu 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja perinteiseen tapaan myös muistikorttipaikka. Lisäksi kahta fyysistä SIM-korttipaikkaa ei täällä myytävissä versioissa ole, vaan kahden liittymän saaminen käyttöön vaatii toisessa hyödynnettävän integroitua eSIMiä, jonka tuki Suomessa on sentään laajentunut viimeisen vuoden aikana (DNA / Elisa / Telia).
Design alkaa käydä vanhaksi. Apple käyttää nyt kolmatta vuotta samaa perusdesignia, sillä 11 -mallin muoto on käytännössä ennallaan jo iPhone X:stä alkaen ja ulkoisesti iPhone 11 on identtinen mitoiltaan iPhone XR:n kanssa. Laatutuntuma ja käytettävyys ovat edelleen erinomaisia mutta verrattuna kilpailijoihin näytön reunusten koko alkaa tuntua jo suurelta, erityisesti 11:ssä, jossa iPhone XR:n tavoin on 11 Pro -huippumalleja vielä hieman leveämmät reunat.
Moni varmasti harkitsee ostopäätöstä 11:n ja jommankumman 11 Pro -mallin välillä. Kokosimme alle puhelinten kaikki erot.
11:n kaikki erot 11 Pro -malleista
Runko kyljiltä alumiinia vs. ruostumatonta terästä
Takalasi kiiltäväpintainen vs. mattapintainen
Erilainen näyttö
IPS LCD -näyttöpaneeli vs. OLED-näyttöpaneeli
Koko 6,1 tuumaa vs. 11 Pro: 5,8 tuumaa vs. 11 Pro Max: 6,5 tuumaa
Tarkkuus 1792×828 pikseliä (326 PPI) vs. 11 Pro 2436×1125 (458 PPI) vs. 11 Pro Max: 2688×1242 (458 PPI)
Kontrastisuhde 1400:1 vs. 2 000 000:1
Enimmäiskirkkaus 625 nitiä vs. 800 nitiä
Ei HDR-tukea
Yksi takakamera vähemmän: ei telekameraa eli 2x optista zoomia
Teoriassa hitaampi 4G LTE -verkkoyhteys: 1,0 vs. 1,6 Gbit/s
Koko: 150,9 x 75,7 x 8,3 mm vs. iPhone 11 Pro: 144,0 x 71,4 x 8,1 mm vs. 158,0 x 77,8 x 8,1 mm
Paino: 194 g vs. 11 Pro: 188 g vs. 11 Pro Max: 226 g
Heikompi vedenkestävyys: IP68, 30 minuutin ajan 2 metrin syvyys vs. 4 metrin syvyys
Akun koko ja lyhyemmät toiminta-ajat
Akku 3 110 mAh vs. 11 Pro: 3 046 mAh vs. 11 Pro Max: 3 969 mAh
Ilmoitettu videon toistoaika 17 tuntia vs. iPhone XS: 18 tuntia vs. iPhone 11 Pro Max: 20 tuntia
Ilmoitettu videon striimausaika 10 tuntia vs. iPhone XS: 11 tuntia vs. iPhone 11 Pro Max: 12 tuntia
Ilmoitettu äänen toistoaika 65 tuntia vs. iPhone XS: 65 tuntia vs. 11 Pro Max: 80 tuntia
Tallennusmuistivaihtoehdot 64, 128 ja 256 gigatavua vs. 64, 256 ja 512 gigatavua
Myyntipakkauksessa 5 watin USB-laturi ja USB-A-Lightning-kaapeli vs. 18 watin laturi ja USB-C-Lightning-kaapeli. iPhone 11 on edelleen kolmesta iPhone 11 -mallista se keskikokoinen 6,1 tuuman kokoisella näytöllään. iPhone 11 Prossa on 5,8 tuuman ja iPhone 11 Pro Maxissa 6,5 tuuman näyttö.
iPhone 11:n näyttö on ilmoitetuilta teknisiltä tiedoiltaan täysin samanlainen edeltäjämalli iPhone XR:n kanssa. Näyttö on edelleen varsin hyvälaatuinen ja tarjoaa esimerkiksi hyvän väritoiston.
326 pikseliin tuumaa kohti yltävä pikselitiheys on nykypäivänä iPhone 11:n hintaluokassa alhainen lukema mutta toisaalta suuremman tarkkuuden hyöty on vähäinen ihmissilmän erottelukyvyn ollessa myös rajallinen. Takana myös iPhone 11 on varustettu Pro-mallien tavoin kulmistaan pyöristetyn neliön muotoisella kamerakohoumalla, jolla kuitenkin sijaitsee Pro-mallien kolmen sijaan vain kaksi kameraa – pääkameran ohella vain laajemman kuvaamisen mahdollistava ultralaajakulmakamera.
Testissämme iPhone 11 oli hillittynä mustan värisenä mutta edeltäjänsä iPhone XR:n tavoin se on tarjolla myös värikkäämpinä vaihtoehtoina, joita ovat valkoinen, vihreä, keltainen, violetti sekä punainen PRODUCT(RED).
Takapinta on iPhone 11:ssä edelleen kiiltävää lasia, mikä myös erottaa sitä takaa mattapintaisista iPhone 11 Pro -malleista. Myös kylkimateriaali on eri, sillä kylkiä kiertävä runko on iPhone 11:ssä alumiinia ja Pro-malleissa ruostumatonta terästä. Apple on keskittynyt parantamaan kameroita iPhone 11 -malleissa usein eri tavoin. iPhone 11 Prossa ja iPhone 11 Pro Maxissa on nyt kolme takakameraa, mutta iPhone 11:ssä vain kaksi: pääkameran lisäksi ultralaajakulmakamera.
12 megapikselin pääkamera f/1,8-aukolla, polttoväli 26 mm, 6-elementtinen linssi, optinen kuvanvakain, dual pixel PDAF -automaattitarkennus (100 % tarkennuspikseleitä)
12 megapikselin kiinteätarkenteinen 120 asteen ultralaajakulmakamera f/2,4-aukolla, polttoväli 13 mm, 5-elementtinen linssi
Kameraominaisuudet ovat 11:ssä ja 11 Pro -malleissa täysin identtiset lukuun ottamatta Pro-malleissä lisänä olevaa telekameraa.
11 -mallien pääkamerassa on uusi kenno, joka sisältää nyt Apple-kielellä 100-prosenttisesti tarkennuspikseleitä (Focus Pixels). Yleisimmin samasta asiasta puhutaan muiden kamerapuhelinten yhteydessä nimellä dual pixel PDAF -tarkennus. Uusi kenno mahdollistaa aiempaa nopeamman automaattitarkennuksen, joka Applen mukaan toimii vähäisessä valossa jopa kolme kertaa aiempaa nopeammin.
Apple on myös tehnyt merkittäviä parannuksia kuvasignaaliprosessorin ja ohjelmiston osalta. Lopputuloksena kuvanlaatu on uusilla 11 -puhelimilla aiempaa huomattavasti parempi. Kuviin tallentuu tarkemmin yksityiskohtia ja värimaailma kuvissa on aiempaa rikkaampi.
Ultralaajakulmakamera on kiinteätarkenteinen, mikä osaltaan rajaa sen käyttömahdollisuuksia ja kuvanlaatua. Laajoissa otoksissa tai sopivissa lähikuvissa ultralaajakulmakamera on kuitenkin erinomainen lisä.
Esimerkkikuvia 11 -sarjan puhelimilla löytyy artikkelin lopusta.
Erityisenä uudistuksena mukaan on tullut erillinen yökuvaustila, joka kuitenkin aktivoituu automaattisesti kamerasovelluksessa sitä vaativissa olosuhteissa. Yötila käytännössä tarkoittaa useampien kuvien ottamista taustalla ja niiden sisällön yhdistämistä yhdeksi valmiiksi otokseksi. Pisimmillään 11 -puhelinten kamera voi ottaa kuvaa näin jopa 10 sekunnin ajan mutta useimmissa tilanteissa puhelin ehdottaa 1-3 sekuntia.
Yötilan osalta on kolme toimintavaihtoehtoa: ei saatavilla, valinnaisena ehdotuksena sekä päällä automaattisesti. Halutessaan siis vähäisessäkin valossa voi edelleen kuvata myös ilman sitä.
Yötila parantaa huomattavasti iPhonen suoriutumista vähäisen valon tilanteissa. Useiden älypuhelinten kameroilla hämärässä kuviin tallentuu jo huomattavasti todellista enemmän valoisuutta, ja kameroiden kuvista on nähtävissä paljon enemmän kuin itse tilanteessa ihmissilmällä. On makuasia, missä kulkee tämän osalta sopiva raja enemmän valon ja toisaalta todenmukaisuuden välillä.11 -puhelimissa yötila tuntuu tasapainottelevan tältä osin varsin onnistuneesti: kuvissa on huomattavasti aiempaa enemmän valoa, mutta silti vähäisen valon tunnelma myös useimmiten onnistuneesti säilyy. Kokonaisuutena 11 -puhelimet nousevat hämäräkuvauksessa merkittävän parannuksen myötä pitkälti samalle tasolle kuin esimerkiksi Huawein puhelimet.11 -puhelinten kameran kuvanlaadun kannalta mielenkiintoista on, että luvassa pitäisi olla myös vielä merkittävä päivitys myöhemmin tänä syksynä ohjelmistopäivityksen muodossa luvatun, koneoppimista hyödyntävän Deep Fusion -prosessoinnin myötä. Sen tarkemmasta julkaisuaikataulusta ei kuitenkaan ole toistaiseksi tietoa.
Videokuvauksessa uutta 11 -puhelimissa on laajennetun sävyalan tallennus nyt myös 4K 60 fps -videoissa, kun aiemmin se rajoittui 30 fps -nopeuteen, sekä äänizoomaus, joka synkronoi äänen kuvan rajaukseen. Jos siis videota zoomaa johonkin kohteeseen, myös sen suunnan äänet voimistuvat videolla. Tämä toimi muutamissa kokeiluissa kohtalaisesti.
Apple on myös uudistanut muuten Kamera-sovellustaan 11 -puhelimissa. Pääkameran 1x-näkymässä kamerasovellus tarjoaa vihjeen ultralaajakulmakameran kuvakulmasta reunusten alla näkyvänä laajempana kuvana. Eri kameroiden laajempaan tai suppeampaan kuvakulmaan siirtyminen käy yhdellä painalluksella.Asetuksissa tarjolla on valintana myös mahdollisuus tallentaa kuvat (oletuksena pois päältä) ja videot kehyksen ulkopuolelta (oletuksena päällä). Tämä ominaisuus toimi vielä heikosti tai ei ollenkaan iOS 13:ssa mutta on alkanut toimia iOS 13.1:n ja sitä seuranneiden korjauspäivitysten myötä. Ominaisuuden ollessa päällä 11 -puhelimet voivat tallentaa laajemmalla kameralla myös muuten kehyksen ulkopuolelle jäävää sisältöä. Tämä laajempi kuva on otettavissa käyttöön Kuvat-sovelluksesta tai iPhone voi parantaa kuvien sommittelua sen avulla automaattisesti (erillinen asetus). Jos laajempaa kehyksen ulkopuolista sisältöä ei käytetä 30 päivään, poistetaan se muistista.Vaikka kamerasovellusta on nyt uudistettu, ei esimerkiksi videokuvauksen tarkkuutta voi edelleenkään muuttaa suoraan Kamera-sovelluksesta vaan se täytyy tehdä yhä hankalasti Asetukset – Kamera -valikosta, johon ei ole edes pikavalintaa Kamera-sovelluksesta. Tämä on yhä yllättävän hankalaa ja täytyy ihmetellä, miksei Apple edelleenkään ole helpottanut käyttöä tältä osin.11 -puhelinten kamerauudistukset eivät rajoitu vain takakameroihin, sillä myös etukamera on uudistettu. Se on nyt tarkkuudeltaan 12 megapikseliä. Pystymalliset selfiet tallennetaan edelleen oletuksena leikatulla 7 megapikselin tarkkuudella mutta yhdellä painalluksella käyttöön saa myös laajemman täyden 12 megapikselin näkymän. Lisäksi 12 megapikselin täysi näkymä on oletuksena käytössä kuvattaessa puhelin vaakasuunnassa. Etukameralla onnistuu nyt myös 4K-videokuvaus sekä myös hidastettu videokuvaus (720p 120 fps). Uusi etukamera on myös hyvä parannus – kuvanlaatu vaikuttaa aiempaa paremmalta.11 tukee 11 Pro -mallien ja vanhempien iPhone XS -mallien, iPhone X:n ja iPhone 8 -mallien tavoin pikalatausta mutta sen myyntipakkauksessa Apple toimittaa kuitenkin mukana edelleen vanhan tutun 5 watin laturin. Pro-mallien mukana on tehokkaampi 18 watin laturi. 5 watin laturilla iPhone 11:n tyhjä akku oli latautui 30 minuutissa vain 18 prosentin varaukseen ja täyteen lataaminen vei 3 tuntia ja 25 minuuttia. Latausnopeus häviää selvästi 18 watin pikalaturilla testatuille iPhone 11 Pro -malleille, joissa 30 minuutissa oli akussa jo 55 tai 49 prosenttia ja täyteen lataaminenkin vei alle kaksi tuntia.
Vielä selvempi ero on verrokkina lataustestissä olleeseen OnePlus 7T:hen, jonka selvästi iPhone 11:tä suurempi akku latautuu tyhjästä täyteen tunnissa – alle kolmasosassa ajasta, mitä lataus kestää iPhone 11:llä.
18 watin pikalaturilla iPhone 11 latautuisi suunnilleen yhtä nopeasti kuin vain hieman pienemmällä akulla varustettu iPhone 11 Pro. Erikseen ostettuna Applen 18 watin laturin hinta on 35 euroa ja lisäksi tarvittavan USB-C-Lightning-kaapelin 1 metrin mittaisena 25 euroa, yhteensä siis 60 euroa.
Lähde: https://mobiili.fi/2019/10/01/iphone-11-testi/

Ota yhteyttä

    Vastaamme vuorokauden sisään